Een vliegende start maken

Goede samenwerking ontstaat meestal niet vanzelf. Je hebt vertrouwen in elkaar nodig, gezamenlijke verantwoordelijkheid en richting, en een goede rolverdeling. Dit vraagt om tijd en aandacht van alle teamleden. 

KURRIScoaching heeft ervaren dat een gericht begeleide start van een team een katalysator is voor een goede samenwerking. Wanneer je de tijd en aandacht neemt om elkaar en de teamdoelen goed te leren kennen, zie je dit later terug  in een effectieve en prettige samenwerking. 

Wie zijn de teamleden?

Voordat je start met teamontwikkeling (of teambuilding) is het verstandig om na te denken welke mensen tot het team behoren. Wie heb je nodig om succesvol te zijn? Denk hierbij ook aan minder voor de hand liggende personen in de omgeving van het directe team.

Hoe ga je starten?

Denk voor de start ook na over het volgende: past de wijze waarop je als team gaat starten binnen de (werk)cultuur en missie van de organisatie waarbinnen je werkt? Zorg dat hoe je werkt, altijd in lijn is met deze waarden. Congruent voelen, denken en handelen is belangrijk om vertrouwen te krijgen en om betrouwbaar te zijn. Download hier Succesfactoren voor teams

Laat je zien!

Om vertrouwen in elkaar te krijgen, is verbinding nodig. Het delen van jouw levensverhaal, visie en wensen is een manier om verbinding te maken. Vraag jezelf als teamleider of teamlid af, hoe bereid je bent om (op een bij jou passende manier) jouw persoonlijke verhaal diepgaand te delen met de teamleden. Zie dit als voorwaardelijk voor een goede start.

Werkvormen

KURRIScoaching beschikt over veel verschillende werkvormen om een teamstart goed te begeleiden. De werkvormen zijn inhoudelijk goed, leuk en worden afgestemd op de wensen van het team zelf. 

Vrijblijvend kennismaken

KURRIScoaching komt graag bij je langs om kennis te maken met jou (en je team).